FAQ

logo
Vad är detta? Vad gör man?

Escape Room är en verklighetsbaserad upplevelse där vänner, familjen eller kollegor kan komma till oss och blir inlåsta i olika banor. Varje bana har ett tema och en miljö som är designad för att spelarna verkligen ska uppleva spelet som bäst. Under spelets gång kommer man att möta olika utmaningar som man i grupp måste lösa för att ta sig ut i tid.

logo
Vad kostar det?

300 kr /person, oavsett ålder.

logo
Hur många kan man vara i ett rum?

Upp till 6 personer, men är man 3-4 personer per rum så får man ut det mesta och bästa ur spelet.

logo
Vi är fler än sex personer. Kan vi komma ändå?

Nej, det är bättre att boka 2 rum.

logo
Har ni någon åldersgräns?

Ja. Detta är en aktivitet främst riktad till vuxna. Vi har 18-årsgräns för bokning samt 16 år för att delta utan målsman i rummet.

logo
Är det en passande aktivitet för små barn 0-6 år?

Nej, vi avråder från att ta med barn som är 0-6 år. Det finns ingen möjlighet att lämna barnet (med eller utan vuxen) i våra väntrum och heller ingen möjlighet att ta med vagn eller andra tillhörigheter in i rummet.

logo
Kommer min 10-åring ha kul och kunna lösa något i rummet?

Det kan vi omöjligt svara på då det skiljer sig mycket från barn till barn men eventuellt har du som förälder själv ett hum om det är en aktivitet som passar ditt barn. Rummen är dock designade utifrån ett vuxenperspektiv och vi har vuxna som huvudsaklig målgrupp.

logo
Passar era rum som aktivitet på ett barnkalas?

Nej. Spelet är utformat för vuxna. Barn kan följa med men det ska alltid vara vuxna deltagare (över 18 år) med i rummet.

logo
Jag kommer med ett sällskap men ska själv inte följa med in i rummet. Finns det någonstans jag kan vara medan jag väntar på mina vänner?

Nej. Passa på att ta en runda på stan eller sätt dig på ett närliggande fik. Vi har inte möjlighet att ha någon sittande utanför rummen medan spelet pågår.

logo
Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Det är inget klättrande eller tunga lyft men i några av våra rum kan gruppen behöva krypa/böja sig.

logo
Betalning

Du kan betala med kort eller Swish Vi tar inte emot kontant betalning.

logo
Vi vill boka en annan tid än de som finns i bokningssystemet. Går det?

Våra tider är fasta men vid förfrågan kan vi ibland skjuta på några av tiderna något. För att spela rum på tider utanför schemat (t.ex. en vardagsförmiddag) kontakta oss för bokning.

logo
När ska vi komma?

Kom tidigast tio minuter före utsatt tid och var redo att börja senast på bokat klockslag. Kommer ni tidigare än 10 minuter före bokad tid är det inte säkert vi har möjlighet att öppna om vi har andra besökare på plats eller håller på att återställa rummen.

logo
Någon/några av oss har fått förhinder, kan vi avboka?

Du kan avboka 12 timmar innan er tid.

logo
Hur lång tid tar det?

Det beror på hur snabba ni är på att ta er ut. Vi har en kort introduktion innan ni går in samt en genomgång av rummet efteråt, så räkna med att aktiviteten tar 75 minuter om ni har andra tider att passa efter.

logo
Vi ska ut och äta innan. Får man komma lite salongsberusad?

Vi har ingen nolltollerans mot alkohol men har märkt att det logiska tänkandet försämras redan efter ett glas eller två. Har ni som ambition att ta er ut i tid och få ut så mycket som möjligt av ert besök hos oss rekommenderar vi att ni är nyktra. Vi förbehåller oss rätten att neka personer som har druckit för mycket att gå in i rummet samt avbryta spelet om så krävs.

logo
Kan man dricka och äta lite snacks när man spelar?

Nej. Det är inte tillåtet att äta eller dricka i våra rum.